fredag 20. juli 2012

Ferietur i Juli 2012


Lørdag den 30.Juni kastet vi loss fra Greåker,med kurs for bl.a. Nord-Frankrike,der vi tenkte å overvære LITT av året “le Tour de France”.
Første dag ble en lang etappe på 65 Mil,da vi kjørte helt til
Fra Saxkøbing 30-06 og Marina,Greven 01-07 003
som ligger lettvindt til hovedveien ned til Rødbyhavn,der vi skulle ta ferge dagen etter.Vi hadde hard motvind hele veien,noe som gjennspeilet seg i drivstoff-forbruket denne dagen.Selve plassen vi overnattet,benyttet diffrensierte priser,så bobil,2 personer og strøm,kostet Kr 120,-DKK tnkl da det meste.

Søndag 1.Juli kjørte vi i land i Puttgarden ca:klokka 12:00,og fortsatte deretter mot et nytt “delmål”,nemlig Ställplassen Yacthafen Marina i Greven,nær Münster.
Fra Saxkøbing 30-06 og Marina,Greven 01-07 007               Fra Saxkøbing 30-06 og Marina,Greven 01-07 006
Fra Saxkøbing 30-06 og Marina,Greven 01-07 008              Fra Saxkøbing 30-06 og Marina,Greven 01-07 013
Dette var en ren idyll,med elvebredden tett inntil,hvor det var frakteprammer og fritidsbåter som passerte.Her hadde de alt av fasiliteter untatt WiFi.Her kostet det da med alt,11,50 Euro.På veien  hit passerte vi et kjøretøy som kan minne om forna dar.Litt dårlig bilde tatt gjennom sideruta.
Fra Metz Frankrike,4.Juli 2012 002

Mandag den 2.Juli fortsatte vi ferden til bredden av Mosel,til Schweich nær Trier,og her tok vi inn på nok en “Elvecamping” med bobilställplasser.”Ställplatz Kreusch,Am Yachthafen,Schweich”.    www.kreusch.de En type var uten noe som helst av fasiliteter,og kostet da 5,50 Euro.Den andre typen som vi benyttet,var inne på en fin plass,med alt av fasiliteter,og kostet da12 Euro med strøm-tilknyttning og det hele.Da vi fikk rigget oss til,stekte Else poteter og flesk,og dette smakte helt nydelig.Etter å ha bivånet siste timen av dagens etappe av “le tour de France”,kledde vi på oss litt andre klær for å gjøre oss litt kjennt i området.Det første vi støtte på var en diger dagligvarebutikk,”E-Markt”,som vi ikke kunne gå utenom.Dermed handlet vi både det ene og andre av nødvendigheter.Så gikk turen tilbake i bobilen,slik at maten kom i kjøleskapet.Tror spasserturen sammlet sett ble på hvertfall 350 meter.Ikke dårlig.
Campingen Schweich,Mosel og Metz,Moselle,Frankrike 001
Tirsdag 3.Juli reiste vi avgårde fra Schweich klokka 10:00,etter en heller mager frokost “på fjøla”Veien videre tok vi langsmed Mosel og Saar,inn i Frankrike og til en flott plass for oss reisende.
Else har en dårlig dag,med feber og halsevondt,så en kort kjøretur på kun en og en halv time,er nok for henne i dag.Når vi kom frem til Metz,bare rigget vi til parabolen med “le Tour de France”,og bare slappet av og koste oss resten av denne Tirsdagen
Og det er altså her ,på Camping Muncipal Metz-Plage,som er beliggende helt ned til “Moselle”,hvor man forøvrig ikke kan bade.
Campingen Schweich,Mosel og Metz,Moselle,Frankrike 008
Derimot er det en kiosk/gatekjøkken nær ved,og det er jo positivt.
Campingen Schweich,Mosel og Metz,Moselle,Frankrike 009
                       Noen bilder følger herved fra “vårt boligområde” disse dagene.
Campingen Schweich,Mosel og Metz,Moselle,Frankrike 005               Campingen Schweich,Mosel og Metz,Moselle,Frankrike 006
Campingen Schweich,Mosel og Metz,Moselle,Frankrike 007               Campingen Schweich,Mosel og Metz,Moselle,Frankrike 010
Onsdag 4.juli våknet vi til sol og varme (pes…..),og vi spiste en god frokost,dusja og tok på rene klær,og sykklet en tur inn til Metz cenrum.Jeg vet ikke jeg,men dette er andre gang vi er i Nord-Frankrike,og det virker så som så.Men,en får ta det som det er.Ganske stor by,med mange brostenslagte gater med et mylder av butikker og spisesteder.Her vi “bor” er det hvertfall pent og orntlig.Når vi først var i byen,kjøpte vi med oss et par meter brød,så vi hadde litt foder å ta av.Tok noen bilder også da.Kjerker er det jo over alt nedi der.
        Fra Metz Frankrike,4.Juli 2012 008                                 Fra Metz Frankrike,4.Juli 2012 012
Fra Metz Frankrike,4.Juli 2012 011                   Fra Metz Frankrike,4.Juli 2012 007
Torsdag 5.Juli. I dag er det overskyet,og det er meldt regn.Formiddagen har gått med til å tømme gråvann og toa,+ fylling av vanntanken.Else har gjort ren hele bobilen innvendig,så nå lukter det rent og godt her.Denne dagen tar vi det helt med ro (akkurat som vi ikke gjør det ellers også),tar “le Tour de France” via parabolen på bilen,og koser oss.Regnet kom utover kvelden.

Fredag 6.Juli våknet vi til regn,som ikke lenge etter gikk over i solskinn.Crossaint og en meter brød ble inntatt til frokost,sammen med resten av melka,bringebærsyltetøy og gulost.
Utover dagen var det å legge i vei til George Pompideu-center,for å følge innspurten av den 6.etappen i “le Tour de France”. Her var det styr.Det virka som hele Frankrike var her + noen til,og høytalere som sto på full styrke,og som var betjente av folk som ikke behøvde å trekke pusten mens de i timer skrek inn i mikrofonen.Men uansett,det er artig å oppleve dette på nært hold.Noen bilder illustrerer vel noe av folkemengdene.Sykklistene måtte vi se på storskjærm.
Bilde fra Metz og le Tour de France 004                    Bilde fra Metz og le Tour de France 005
Bilde fra Metz og le Tour de France 006                    Bilde fra Metz og le Tour de France 002
                                     Gutta boys 2012
Jaja,sykklistene dundra over mål,uten at vi så så mye som en hjelm engang,men som sagt,det er artig å ha opplevd dette.Tror nok det er bedre å stå langs veien og heller overvære løpet derfra og fra TVn i bobilen.Ei kjempepølse i brød + chips ble fortært mens vi overvar begivenhetene,og det var kjempegodt.Faktisk noe av det bedre vi har smakt på det området.
Det var det.Når kvelden kom,klargjorde vi for oppbrudd dagen derpå.Nå tar vi resten av sykkel-løpet på TVn,og forflytter oss inn i Luxembourg og Tyskland for å være litt turister.

4 kommentarer:

 1. Flotte greier Ottar. Vi skal ned til Paris i september for å besøke et søskenbarn av meg. Det blir vel vår Frankrike-tur. Moro med slike reisebrev. Denne bloggen jeg hadde på 123-hjemmeside, har jeg sletta. Må få prøvd noe jeg blir fornøyd med, uten å føle meg snytt. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 2. Ja det blir nok en fin tur,Flemming. Dere får ta noen avstikkere "til høyre og venstre" mens dere er der nede.Det er jo så mye å velge mellom.Vi reiste jo via Schengen og Luxembourg,videre opp Mosel og Rhinen,men der har dere jo allerede vært.En gang til skader ikke kanskje? God tur hvertfall.

  SvarSlett
 3. Morro å lese deres billedbrev. Nå ble det ikke noen Frankriketur på grunn av sykdom. Men vi ønsker å ta en spesifikk tur til Paris en gang.
  Skjønner dere trives i Forden på turer rundt om. Hygg dere videre. :-)
  Flemming

  SvarSlett