lørdag 8. februar 2014

Flytting,og kjøp av ny bobil

 

 

Nå er det en stund siden sist vi publiserte noe på bloggen her,og vi har vært ganske opptatt må man si.

Vi har ryddet Ottars barndomshjem,gjort vårt eget hus presentabelt,og solgt dette! Pusset opp Ottars barndomshjem,hvor Else har gjort stort sett det meste.Alt dette tok siste del av 2013

Det sier seg selv at reiser og bobil har vært et ikke-tema i denne tiden.

Når så vi kom over i nytt år,begynnte lysten på dette å komme igjen,samt at vi har hatt lyst på større bobil,noe vi nå kunne unne oss.

Et problem måtte overvinnes først,og det var at Ottar måtte  få tilbake førerkortet for stor bil,som han mistet da han fikk hjerneblødning for noen år tilbake.

Vel….vi solgte hvertfall vår kjempefine (synes hvertfall vi) Ford Sunlight bobil,for å kjøpe denne vi viser på bildene her,en Niesmann Bischoff Arto 79F,en bobil vi synes er helt suveren!Vi har lett land og strand rundt,sett på alt man kan tenke seg av bobiler i denne klassen,men vi falt til slutt for denne!

Niesmann Bischoff Arto 79F 3,0 ltr Aut

Arto_79_F            N  B Arto

Bagasjerommet            Innvendes....

Vinkelsofa             Sengæ

Denne hadde en god del utstyr allerede,som aut.parabol,markise,Alde varme m/varmeveksler,AES kjøl/frys,stekeovn,aircondition, osv.,men ettermontering av solcelle og dc-dc lader for bedre strømkapasitet,måtte vi få gjort før overtagelsen!

Mont solcelle    Montert Ctek

Mandag den 24.Februar var det store førerkortet på plass igjen etter 10 års fravær.Da var det bare å få hentet den nye Niesmann+Bischoff som sto å ventet hos BobilBraaten.Den gikk da direkte til Anti-Rust behandling,samt montering av 6 nye Nokia piggfrie vinterdekk.Noe sent på året kanskje,men vinterdekk må vi jo uansett ha,og det kan fortsatt bli vinter,for det er jo bare Februar enda. Dermed er det bare å starte på nye opplevelser med,for oss,ny bobil,med betydlig bedre plass,lastekapasitet og utstyr.

7 kommentarer:

 1. GRATTIS till nya bobilen!

  Varma hälsningar från Medelhavet!

  SvarSlett
 2. Takk Lennart.Vi "er med Er" där nere,og avis som bara det.

  SvarSlett
 3. Så härligt med en ny husbil! Alltid kul att bo in sig och göra utflykter med den. Ha dé gott! Elisabeth

  SvarSlett
 4. Grattis med ny husbil..Jeg har selv en 83f 2012 mod som jeg er veldig godt fornøyd med.Dere kommer til å få mye glede av den nye bilen.hilsen fra Marocco

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med ny ferie-ekvipasje. Her burde det være godt med pass vil jeg tru. Da står tur-destinasjonene i kø, kan hende. ;-) Ikke mindre billedbrev følger til vinteren.
  God tur og god fornøyelse begge to.
  Reidunn og Flemming

  SvarSlett
 6. Takk for det alle sammen."Jomfrutur" blir det forhåpentligvis først i April -14,hvor vi har tenkt å "dra nedover"! Nord-Tyskland,Nederland og kanskje påska i Mosel-dalen.Vi tar det som det kommer,og det er jo det som er "så gøtt" med bobil.

  SvarSlett
 7. Så härligt att ni klarat av allt praktiskt och kan njuta av husbil igen!! Ha en riktigt glad påsk! Elisabeth

  SvarSlett