fredag 26. juni 2015

Juni 2015

Junitur -15
Vi kjørte under Oslofjorden til Drammen og videre til Grimstad og Bie Camping.


Vi har tenkt oss en rundtur om Danmark via Hals Camping,Ebeltoft og Helsingør Camping.Deretter videre inn i Sverige,og da langs Göta kanal.Vi skal ta  ferga fra Kristiansand til Hirtshals.


Vi koste oss et par dager på Bie,spasserte en tur inn til byen på Lørdag kveld,hvor vi fant ut at det var diskotek i hvert hus,og at 30 km/t-skiltene betydde at man ikke skulle kjøre saktere en i 30.Koslig by Grimstad.

Mandag kjørte vi mot Kristiansand,og av en eller annen grunn,fant vi ut at vi heller skulle reise opp gjennom Setesdalen,istedet for til ferga.Koslig tur oppover der egentlig,gjennom Evje,Bygland og opp til Flatland Camping i Valle.Stille,koslig plass.Her ble det fine turer,og mye god mat ble fortært.


Da vi omsider var fornøyde med tingenes tilstand her oppe i Valle,fortsatte vi så over til Dalen i Telemark via Fv 45.Det var en grei vei for så vidt,litt trang enkelte steder,og proppene kom og gikk i øra,for vi var ganske høyt oppe enkelte ganger.Mye fint å kaste øya på var det også.Nedkjøringa til Dalen var fin også,men det lukta svidde bremser da vi vel var nede,selv om lavt gir også ble brukt på nedstigningen.Savnet bremsesystemene på lastbilen her ja.Retarder,Telma og motorbrems!!
Ja,langt ned var det,og like langt opp,der også med 360 graders svinger,på andre siden,så vi kom på veien mot Seljord.Oppe i serpentinsvingene ut av Dalen,hadde selvfølgelig et finsk vogntog fått problemer med styringen på tralla,og kom derfor ikke rundt svingene.Etter mye baksing fram og tilbake,ble det til slutt gjort såpass plass at trafiken kunne komme forbi.Trangt og fært enkelte steder,og speilene smalt på en personbil vi møtte som kom i full fart,men de stoppet ikke en gang,så det er kanskje vanlig i fjellheimen?
                                                Fra Seljord med campingen ned til vannet


Kanalcampingen i Lunde,Telemark var målet,og dit kom vi utover ettermiddagen,med diesel-lekkasje,som det ikke der og da var mulig å få lokalisert,for da vi startet bilen etter noen timer,fantes det ikke lekkasje å se noe sted,så hva som har skjedd,vet vi foreløpig ikke.Pent vær med kald nordavind,mens dagen etter var det regn-regn og regn.Noe som ble et lyspunkt,var møre koteletter m/surkål,poteter og grønnsaker til middagen.For kanalbåtene var det ikke værforbehold,så her møttes de vet ett-tia.


Åpen,stor plass her på Telemark kanalcamping i Lunde,hvor vi ble noen dager.

Fra Lunde,litt spente på feilen vi hadde med diesel-lekkasjen,dro vi videre mot kysten,til Fiat-verkstedet i Statthelle.Der kunne de ikke konstatere annet enn et løsnet dieselfilter,så når det var skrudd fast,fortsatte vi videre,og havnet nok en gang på Bie i Grimstad,etter en rundtur oppe i heiene på 60 mil.Vel - vel..........


Her skinte sola,og Else gikk igang med den beste middagen vi hadde spist på lenge.En pastarett som inneholdt mye godt,så det var så vidt det ikke ble en "tupplur" etter måltidet.Godt med dessert også gett.......

Fredag før st.Hans raste det på med bobiler her på plassen,hvor sjåfører og kartlesere stort sett kom fra vestsiden av Oslofjorden.Nå ja,fullt ble det her hvertfall.

Vi kosa oss her i koselige Grimstad i flere dager,men været spilte ikke helt på lag.Kall vind og lave temperaturer,selv om sola skinte.

Etterhvert reiste vi videre.Vi var innom NorTronix nær Helgeroa for å få litt hjelp/justering av NX5-alarmen,men det var ikke lett å få til.Hm........
Så,med uforrettet sak,reiste vi videre til Solplassen nær Stavern. N58.98419 E010.02988Stille,rolig og koselig plass denne campingplassen,med 15 min.spasertur inn til byen via "kyststien".Der hadde de et slags marked,som visstnok pågår det meste av sommeren.Her var det mye fint å få kjøpt,og Else kjøpte blant annet 2 lamper,men enda viktigere,en Soft-Ice til hver av oss.


Tilbake i bilen,ble det lapskaus m/ferske rundstykker til.Det smakte godt.

Dagen etter tok jeg sykkelen og syklet inn til Stavern igjen for å besøke en gammel arbeidskamerat som flyttet fra Hafslund og til Stavern for noen år tilbake.Det ble en hyggelig gjensyn,med kaffe,is og kaker + noe mimring.

Middagen om kvelden ble god,det så litt tørt ut,men det ble fort rettet opp med en god saus,og middagen ble glimrende,med sjokoladepudding og vaniliesaus til dessert.Hmm...glemte å ta på saus a gett......?!


Etter å ha kost oss i Stavern noen dager,reiste vi nordover til Holmestrand og bobilforhandleren der,som forhandler vår bobil,Niesmann+Bischoff.

Vi skulle ha en "gætt" til kjøkkenvasken som hadde sprekt,og lekket vann.


Her ser man sprekkene som vannet lekker fra.

Den handelen kom på Nkr.5300,- i og med at det ble innkjøpt nye stoler med fotkrakk,nytt bord,ny kaffekjele,vanlige kjeler og annet "må ha"-greier.

Deretter tok vi nok engang Oslofjord-tunnelen,men denne gang motsatt vei,slik at vi etter et par timers tid parkerte hjemme på gårdsplassen,hvor gresset hadde vokst oss opp til øra.

Dette ble en helt annen reiserute en den vi hadde bestemt oss for på forhånd,men det er jo det som er så kjekt med bobil da.En reiser den veien nesa peker,og et par-tre uker ble det,og denne gangen ble turen seende slik ut:


1 kommentar:

  1. Det er nå det jeg også synes, - Norge er også et kjekt ferieland. Om vi for en stakket stund legger til side prisene som vi ikke kan måle oss med. Men når det gjelder været, så "blåholder" jeg på at Sahara slettes ikke er noe alternativ. ;-)
    Takk for turen, - igjen. Vi starter på NordNorge-tur når hus og garasje er ferdigmalt. Forhåpentlig i midten av august. God tur videre.
    flemming

    SvarSlett