fredag 13. mai 2016

Ny bil,og første prøvetur gikk til Åmål,Sverige


 

I slutten av April, reiste vi til Ålesund å hentet en "ny" bobil. Dette er en innredet varebil,en såkalt bybobil, eller som Svenskene sier, en Plåtis. Dette er en 2015 jubileumsutgave selvfølgelig,og leketøy i utgave (Pøssel 25 år)svart Citroèn 3,0 ltr.manuel Pössl 2WinR,som går som personbil i bommer og på ferger p.g.a. lengden på 6 meter.Vi tror nok dette blir en overgang fra den forrige bilen,som var vesentlig både lengre og bredere og hadde bedre lasteevne og plass.Prøveturen gikk til Åmål,Sverige,og havnen 200 meter fra centrum.Ställplassen har fylling og tømming,men ikke strøm.Da fikk vi også anledning til å prøve ut de nymonterte LifePO4 lithiumbatteriene og solcella,om dette svarte til forventningene,noe de absolutt gjorde.Koordinatene hit er som følger.GPS: N59.05548 E012.71049Her koster det Kr 100,- i døgnet,som blir innkrevd på

 
 
 
Vänern i bakgrunn
 
 
 
Her var det mye godt og velge mellom.
Da det var Kr.Himmelfartshelgen ble det noen flotte dager på oss her. Stedet var koselig og flott å beskue. Bryggeservering blant annet.

 
 
 
 


Vi grilla,ruslet i byen,pratet med andre bobilfolk og tok det helt med ro hele oppholdet.Det var deilig bare å slappe av å slippe all kjøringa hit og dit.


 

 
 
 
 
 
 

Jo du......godt var det,med potetsalat m.m!!

 
 
 
 
 


Ganske spesielle trær langs bryggekanten.

 

 
 
 
Her ser vi bobilparkeringen lengst bort.
På den plassen må det vel være plass til 100 biler.

Vel.Søndag etter frokost reiste vi hjemover.
Inntrykket vi sitter igjen med etter denne første turen med bilen,er både og.Selvfølgelig er det mindre plass,og et "nytt bevegelsesmønster" kreves inni bilen.Vi merket også at med denne mindre bilen,blir det veldig fort varmt innvendig,men luftemulighetene er jo suverene,med stor sidedør og dobble bakdører.Etter 2 minutter er luften skiftet ut.Absolutt et stort pluss.Sittegruppa er vel tilnærmet lik den vi hadde i vår første bobil,en Sunlight,så når en først har satt seg,har en det bra.Bade/toalettrommet er også "litt annerledes",da det går ut i midtgangen,og stenges av med skyvedører.Plassen blir da OK,men ikke mer.Alt dette var vi jo klar over på forhånd,så nå gjenstår det bare å "bo seg inn" å venne seg til denne litt miniatyraktige bobilen.Til 2 mennesker som reiser litt hit og dit,er bilen helt OK.Blir man ei stund,kan man henge på forteltet,og da får man hvertfall plass nok.

 
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar