torsdag 12. april 2012

BobilenEtter å ha hatt campingvogn endel år har vi nå kjøpt oss bobil.

Merker er også montert.
Ottar kvier seg for å klistre forann. Så vi får se.Det er en Dethleffs Sunlight T66 2008 modell. Ford 2,2 ltr. 140 Hk.

Denne føler jeg meg vel i.
Ikke for liten og ikke for stor.

Blir nok endel forandringer med overgang til bil. Men håper vi trives like godt med den som vi har gjort i vogna.Gleder meg til å ta den i bruk.

Og det er ikke lenge til.
Carpe Diem!6 kommentarer:

 1. Lycka till med er blogg! Och naturligtvis med er nya bobil. Vi hör ju till samma familj med våra bilar, vi har ju en Dethleffs, men det såg ni nog på vår blogg. Vi tittar in med jämna mellanrum. Ha det. 3 M

  SvarSlett
 2. Hej på er !
  Vi ser att ni kommer från Sarpsborg - där har jag (Bosse) kört racerbil på den asfalterade banan som ligger i närheten av stan. Finns den kvar ?
  Vad trevligt att ni köpt bobil. Vi är nu inne på vår 4:e bobil - den nya och 4:e får vi hämta inom kort.
  Det ska bli trevligt att få följa er i fortsättningen och om ni har för avsikt att köra ner till t.ex. Moseldalen eller till vindistriktet Alsace i norra Frankrike, så kanske ni kan få lite tips på ställen att övernatta på om ni tittar in hos oss.
  Vi är också nybörjare på att blogga och har inte skrivit i bloggen sedan i höstas, men snart ska den vakna till liv igen... och det nu när bobilssäsongen startar igen.
  Goda vänner med bobil har vi i Sandnäs utanför Stavanger och dom träffar vi i Moseldalen igen i slutet av juli nu i sommar - det blir 3:e året i följd och det ser vi fram emot !
  Vi önsker dere en fin bobilssommer !
  Bosse och Gerd i Södertälje.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tack Bosse för trävlig kommentar. Jo du,Rudskogen Racingbane ferdigställs i disse dager,o blir nå veldig bra.Harald Heysemann er VD där.25 anstälda finns på plats.
   Vad gäller Rhin/Mosel,så har vi vært i området 2010 og 2011 med husvagna.Veldig fint reisemål.Gleder oss til å få prova på husbilslivet framover,samtidig som man bör forsöke blogga om det.Trävlig sommar.

   Slett
 3. Grattis till Bobilen!
  Jag tycker Bobil låter trevligt så jag har skrivit det på min blogg!
  Jag lägger in er som länk hos mig!

  Lycka till med Bobilsresorna i framtiden!

  Må gott!

  SvarSlett
 4. Jag vill också instämma i gratulationerna till bobilsköpet - tror inte ni kommer att ångra er!
  Lycka till med premiärturen till Holland - ska bli kul att folja er via bloggen!
  Även vi fick solsken idag!
  Ha en trevlig helg!

  SvarSlett
 5. Du har heldigvis valgt en bil som også jeg kunne ha kjørt. For dette ser ut for å være en Ford. Korriger meg om jeg tar feil. Ford'n er et av få bilmerker som er bygd for mine krav til kjørekomfort. Min venstre fot Må ha mulighet for å strekke seg av og til. Det er det mulighet for i Forden, men slettes ikke i en Fiat. Dermed krymper mine muligheter betraktelig.
  Kos dere i Forden Else og Ottar.
  Flemming
  http://wwww.reidunn-og-flemming-er-sant.net

  SvarSlett