fredag 27. april 2012

3.Tur til Nederland,Tyskland,Danmark og Sverige i April 2012

 

Ved middagstid Tirsdag 24.April krysset vi grensa til Danmark i et forykende uvær.Det blåste å regna,og på Storebeltbrua trodde vi et øyeblikk vi kom til å bli sjøfolk.Vi kjørte til Köge,og Vallö Camping,som tilbyr “lung & ro”,internett,varm dusj og i det hele tatt. Været fortsatte som før på dagen,med høljregn,men på Vallø var det godt lè for vinden.Internett-kveld,med alkoholfri kos

Vallö camp Köge.Alko-fritt alternativ,men godt

.Else diska opp med frisk salat,kartoffler og koteletter til middag.Noen ganger smaker det bare ekstra godt.På programmet sto deretter dusjing og hårvask,samt prøvekjøring av nylig innkjøpt hårføner fra Citti i Flensburg,samt 12 Volts strømtilførsel til laptoppen.Alt fungerte glimrende.

Hver gang vi har flyttet på oss på denne rundturen,blir det fort 4 – 5 timer “i farta”.Så også i dag,hvor vi startet i Kiel,for så å kjøre innom Flensburg,før vi endte opp i Køge.Da er det godt å “gire ned” å slappe av,samt ta kvelden å sove…….lenge.Bynner vi å bli gamle,tru??

Onsdag den 25.April.

Våkner opp til striregn,spiser frokost mens vi planerer for dagen.Nå begynner vi faktisk å bli lei dette møkkaværet,som stort sett har dominert under hele turen vår.Men men,på han igjen.Klokka 11:00 ruller vi avgårde bort til plassen man tømmer gråvann og fyller nytt.Med både Else og Ottar trygt ute av bobilen,smeller “han” igjen bodelsdøren i låst stilling,og da bildørene også var låst,var vi blitt utestengt.Vel vel…….en masse styr med Falck og det hele,som til slutt måtte borre ut låsesylinderen i bodelsdøra.Det var ikke mulig å ta seg inn på annen måte,uten å måtte knuse ei rute da,noe som vel hadde blitt litt brutalt unødvendig.Slik ble låsen etter behandlingen.Ubruklig.

DSC00279 CFalck redningstjeneste,utborret lås

Så var det da bare å starte på turen mot det høye nord.Over Øresundsbrua,som fortalte i det vi passerte bomman,at vi hadde “avtalt pris” på vår AutoPass-brikke.Denne avtalen kom i stand gjennom HBK.Gratis abb. for 2012,og halv pris på passeringer ut året.

Vi kjørte Strandveien,den gamle E6 nordover til forbi Falkenberg,for å prøve å se hvorledes det så ut på de trakter nå.Ottar kjørte mye den veien da han hadde sin karriere innen langtransport.Da vi kom tilbake ut på motorveien,sto det plutselig på et skilt,”Ullared”.Javel…..GEKAS,der hadde vi aldri vært,hos BORIS,regnet styrtet ned,så vi tenkte at,hvorfor ikke! Så her sitter vi nå da,på bobilplass nr.14,og trommer på tastaturet. I morra er den store dagen,hvor man skal trø over terskelen til dette orakelet av et kjøpesenter,som visstnok også er blitt et TV-program.Her stiller Ottar opp som modell sammen med områdekartet for dette kjøpesentrenes Mekka! Dagen som kommer blir nok slitsom.

DSC00278

http://www.gekas.se/norsk

Torsdag 26.April 2012

Vi våknet nok en gang til et forferdelig uvær.Når skal detta været gi se tro? Klokka 13:30 klarnet det såpass at vi kunne gå de 700 meterne fra bobilplassen,bort til varehuset.La oss få slått det fast med en gang…….her trenger man nok mer enn en dag for å få med seg alt.De har vel alt i det varehuset,bortsett fra bilsalg,og til meget rimelige priser.Ja,vi gjorde det beste ut av situasjonen,så Else trålet butikken,og Ottar satt seg på kafèen,med kaffe ock tårta.Kr 20 sv.kr.

5.Kaffe og kake på Gekas mens Else handler.

Omsider dukket Else opp,etter å ha kjøpt seg allværsjakke,pysjamas(er),osv – osv.Da var det tid for litt varmt innafor vesten,så vi kjøpte hver vår varmrett…Else kyllingspyd,og Ottar Spagetti med köttfärssås.Det smakte faktisk,og billig var det og,som alt annet her på Gekas.Da måltidet hadde fått sunket litt,begav vi oss mot utgangen og kassene,samt brødhyllene,for brød måtte vi ha.Nå begynner vi å savne det gode Norske Grovbrødet og Kneippbrødet etter snart 2 uker,for det ER vanskelig å finne noe lignende når man er ute av landet.Bynner faktisk å tro disse brød-typene er unike for Norge.

Når Allværsjakke,pysjamaser,brød,5-56,sokker og “you name it” var betalt,bega vi oss tilbake mot bobilen.

DSC00282

Så,nok en gang,et he……tes regnvær overasket oss,men vi fant et takutspring å stå under,så det gikk “så där”.

Da vi var trygt plassert tilbake i bobilen,var det å henge opp våte klær på badet,å sette på fyr`n.Nå sto nykokt kaffe,med wienerbrød fra Citti i Flensburg på programmet.Mmm……

5.Wienerbrøa vi kjøpte på Citti i Flensburg

Etter en stund,satt man seg så å hamre på tastaturet som frembringer disse ord.

Fredag den 27.April viste seg å bli en fin dag…..i Varberg.Vi skulle jo nordover mot Norge,og så i det fjærne kullsvarte skyer ettersom vi nærmet oss.Nå hadde det seg slik at Else ville innom Orust,der det ligger et etter sigende bra blomsterutsalg

DSC00283

 

Orust blommor ankom vi ved 2-tiden da himmelen hadde åpnet seg,og Else kledde på seg allværsjakken anskaffet på Gekås,og bega seg ut i regnet,mens Ottar ble igjen i bobilen å tok seg et par skiver brød og kaffe.På hjemveien stoppet vi i Skee ved Strømstad og fylte diesel,og Else smelte til med 2 portioner med pølser & mos,slik at mat burde vi ikke tenke på før sen kveld.Klokka 18 svingte vi inn i gården hjemme.315 mil var tilbakelagt på vår første tur med bobilen.

Ottar & Else

8 kommentarer:

 1. Ni verkar haft en trevlig resa, kul att följa er!

  Campingen i Köge gästade vi 2010 på väg söderöver, ett lugnt och trevligt ställe!

  Ni handlade väl ordentligt på Citti i Flensburg, där har vi varit några gånger!

  Ha en fortsatt trevlig resa!

  SvarSlett
 2. Tråkigt att bli utlåst, men trösta er med att det kunde hänt värre saker!

  SvarSlett
 3. Ullared är ett eldorado främst för kvinnor! Vi var där i fjol!

  Tjörn låter spännande!

  Om ett par veckor åker jag till västkusten för att träffa kamrater!

  En kamrat är från Moss och har sommarstuga utanför Strömstad!

  Må Gott!

  SvarSlett
 4. Ja Lennart.Det har vart litt "trams",men alt i alt en OK tur.

  Ottar

  SvarSlett
 5. Det är väl härligt att ha genomfört den första långresan med husbil, eller hur? Man kan inte låta vädret eller missöde med dörrlås ta bort den känslan. Efteråt blir sådana händelser snarare roliga minnen, som man kan skratta åt och som man med glädje delar med andra, eller hur?
  3M

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn är det,o alt i alt en helt fin tur.

   Slett
 6. Kan vel trygt si at dette var nybilen som hadde fått vaska seg. Dåpstur alla naturell.
  Vi hadde noe lignende opplevelse i fjor ved Bygdin i Hardanger.
  Morro å lese dine tur-bäretningar.
  Flemming

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Flemming.Joda,turen ble koselig den,trass været.Nå står bilen hos forhandlern å venter på ny lås,for i uke 21 bærer det avsted igjen.Først treffet i Sverige,for deretter å ta en tur dit nesa peker.Den 1490-GPS som du også har,gjør jobben.Hu dama hosta fært i Holland da det var slik kø,men ho tok ikke feil på veien.Har en med Lap-Top og GPS,i tillegg til Bordatlas og ACSI er mye gjort om en reiser "nedover".Da er man på en måte helgardert.

   Slett