tirsdag 24. april 2012

2.Tur til Nederland,Tyskland,Danmark og Sverige i April 2012

 

1 002 DSC00269

 

Etter å ha tilbrakt en del dager i Nederland,går nå turen over grensa,og inn i Tyskland.Tror ho Else lurer fært på hvorfor “han” tar bilde av dette skiltet på grenseovergangen.Her spiste vi forresten en middag på en “Serway”-kro.Vi dro fra grenseovergangen klokka 16:00,og kjørte i ett,unntatt stopp for fylling av diesel,rett til Celle,en koselig liten by som ligger NØ for Hannover.Der overnattet vi på en stor ställplatz beregnet for sigøynere som oss,hvor noen andre også sto for natten.

DSC00270

Mandagen startet med ei skive brød på hver av oss(det var alt vi hadde igjen),melk og kaffe,før vi spasserte inn til byen.Celle viste seg å være en meget koslig,gammel og pen liten by,men med det samme mønsteret vi nå for tiden ser i de fleste byer.Klær og cafèer dominerer.I tillegg fantes det usedvanlig mange banker rundt om.Når det blir varmere og penere(!) vær,vil nok dette fortone seg som rene sommeridyllen,hvor det å sitte ved en ute-cafè å følge folkelivet,vil føles godt.Vi bør ta Celle i nærmere øyesyn ved en senere anledning.

DSC00275 DSC00274

Sent samme ettermiddag,kjørte vi videre til Kiel,og en fin utsiktsplass til Kanalen som forbinder Kielbukten med Elbe.Her gikk det tank – container og stykkgodsbåter inn hele tiden,bl.a. en Norsk fra Uglands rederi.Stellplatzen kostet 11 Euro(!),uten strøm og internett,men med alle andre fasiliteter.

www.wohnmobil-ställplatz-kiel.de

4.Utsikt over sundet fra ställplatz,Kiel  4.Utsik,Kiel bukt fra ställplatz.

Etter besøket i Kiel,reiste vi videre på små,svingete veier,opp til CITTI-varehuset i Flensburg.Behovet av hårføner var visstnok skrikende,så dette ble innkjøpt,sammen med en 12Volts forsyning til Acer`n.På vei ut,måtte vi innom bakeriutsalget,hvor vi kjøpte en form for wienerbrød vi aldri har smakt maken til.Tilbake i bobilen,kokte vi kaffe og med denne nykokte drikken,smakte wienerbrødene om mulig enda bedre.Når regnet trommer,og vinden hyler,kan til og med en parkeringsplass utenfor et handlesenter i Flensburg fortone seg koslig.Etter en stund med kaffekos,ble det å spenne på seg sikkerhetsbeltet,og begi seg ut av Tyskland for denne gang,forøvrig i et skikkelig møkkavær.

Forts. inn i Danmark

Ottar

2 kommentarer:

  1. Det finns många fina små städer i Tyskland där man gärna stannar till. Men man skall ha tiden också. Hoppas ni ändå tycker premiärturen varit trevlig och intressant. Det har varit kul att följa med. Kör försiktigt! 3 M

    SvarSlett
  2. Premierturen blev alt i alt bra.Håper på bedre vær neste tur,som vi håper ikke blir så lenge til.Ha en god sommer!!

    SvarSlett